Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská psychologie 2 (PCH / MZPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / MZPP2 - Manažerská psychologie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jak se firma zakládá?- na co myslet předem- chyby a co jinak- jak o sobě dát vědět klientům- jak dlouho to zabere založit firmu a vybodovat s ní prosperující společnost?2. Jaká je Vaše nejdůležitější osobní zkušenost s řízením lidí, vedením nebo vybudováním firmy?3. Jaké jsou nejčastější (největší) chyby začínajících podnikatelů?4. Jak firmu řídíte?- Direktivní styl- využití koučinku- liberální styl- jaký přístup kdy funguje?-5. Jaké firemní hodnoty prosazujete a držíte se jich? Jaké jsou Vaše osobní hodnoty?6. Jaké je poslání Vaši firmy?7. Jak komunikujete se zaměstnanci? Jakou formou/ nástroje?8. Jaký je Váš názor na marketing, reklamu. Považujete ji za klíčovou? Co podle Vás nejlépe funguje?9. Jak hodnotíte své zaměstnance?10. Jak probíhá propouštění?11. Jakou máte zkušenost se sociálními/ vzdělávacími aktivitami mimo firmu (teambuilding, školení..)12. Jakou máte zkušenost s týmovou spolu/práci?13. Zpětná vazba od klientů, zaměstnanců (jak ji získáváte a řešíte)?14. Podle čeho se rozhodujete, když přijímáte uchazeče? V čem dělají chyby? Co oceníte?15. Jak se díváte na absolventy?- Jakou mají mít praxi?- Co mají umět?- Co jim podle Vás nejvíc chybí?- (co udělat, abych se k Vám jako absolvent "dostal")- Jakou máte pro nás radu?16. Nechybí Vám vzdělání specifické pro Váš obor podnikání (např. psychologům ekonomické vzdělání, ekonomům psychologické, technické aj.)17. Vývoj Vaši kariéry jakými firmami jste prošli (proč a jak)?18. Work life balance soukromý život a práce. Hranice, kolize, zvládání, oběti.19. Jakou praxi jste získali Vy během Vašeho studia? Co považujete za nejdůležitější pro Vaši práci z toho, co jste si odnesli ze studia?20. Možnosti podnikání na Olomoucku příležitosti, zkušenosti, konkurence...

Získané způsobilosti

1. popíše základní principy přístupu k osobnosti manažera a výkonové motivaci2. umí vysvětlit a převést do praxe (konkrétní případy) principy motivace zaměstnanců3. popíše teoretické východiska sebeřízení manažera4. podrobně popíše klíčové faktory úspěšných manažerů současnostiDemonstruje schopnost sebepoznávání, sebemonitoring, poznávání druhých. Prezentuje komunikační dovednosti a prezentační dovednosti.

Literatura

"Mikuláštík, M. Manažerská psychologie. Praha: Grada.(2007). "Provazník, V. Psychologie pro ekonomy a manažery. Praha: Grada.(2002). "Jarošová, E. et al. Trénink sociálních a manažerských dovedností. Praha: Management press. (2001). "Jay, R. &Templar, R. Velká kniha manažerských dovedností. Praha: Grada.(2006). "BĚLOHLÁVEK, F. Organizační chování: jak se každý den chovají spolupracovníci, nadřízení, podřízení, obchodní partněři či zákazníci. Olomouc: Rubico (1996). "BEDRNOVÁ, E., & NOVÝ, I. et al. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Management Press (2002). "ŠTIKAR, J., RYMEŠ, M., RIEGEL, K., & HOSKOVEC, J. Základy psychologie práce a organizace. Praha: Karoinum.(1998).

Požadavky

Aktivní zapojení do diskuse a zpracování reflexe pro každé setkání.

Garant

PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.