Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Otázky socializace 1 (PCH / OSO1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / OSO1K - Otázky socializace 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmu socializace, vztah k dalším disciplinámSociální procesy (učení podmiňováním, dle modelu, kognitivní)Agensy socializaceRodinaŠkolaVrstevnická skupinaSocializace dospělýchZdroje socializaceKultura a socializacePozice a roleSociální struktura a socializace osobnostiEfekty socializaceSocializace kognitivních procesů (vnímání, učení, paměť, myšlení)Socializace emocíSocializace chování a cílevědomého jednání

Získané způsobilosti

1. Vymezuje základní postuláty psychologického pojetí socializace osobnosti.2. Diferencuje základní mechanizmy socializace a k dílčím modelům učení přiřadit jejích nejvýznamnější psycho-sociální účinek.3. Vymezuje základní agensy (zprostředkovatele) socializace člověka v rámci rodinném-skupinovémetnickém-kulturním paradigma.4. Specifikuje sociální a institucionální pozadí dílčích psychických stavů a procesů.

Literatura

Allport, G. O povaze předsudků. Praha, 2004. Výrost, J., Slameník, J. Sociální psychologie. Praha, 1997. Papica,J. Vybrané kapitoly ze sociální psychologie. Olomouc, 1979.

Požadavky

Pravidelná účast na přednáškách; Vypracování seminární práce

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.

Vyučující

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.