Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Otázky socializace 2 (PCH / OSO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / OSO2 - Otázky socializace 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Socializace motivůMotivy existence a afirmace (bojovnost, bezpečí, zisk, sebeaktualizace)Motivy interpersonálních vztahů (gregární, altruismus)Afiliace (pojem a definice, zdroje)Agresivita (pojetí biologické, behaviorální, psychologické)VýkonnostPoslušnost a pokoraMorální vědomí (pojem, struktura, vývoj, změna)Sociální postoje (pojem, druhy, dimenze, struktura)Postojové trsy (výzkumy Adorna, Eycencka Rokeache)Funkce postojů a předsudkůFormování, resistence a změna postojůHodnotyPředsudky a etnické stereotypieTeorie postojů (Teorie balance, Kognitivní disonance, Funkční teorie)Antidemokratická orientace a autoritární osobnostPolitická orientace a autoritárnost

Získané způsobilosti

Využití poznatků pro porozumění základních účinků socializace osobnosti se zřetelem na procesy vnímání, učení, myšlení, emoce, motivace včetně vývoje sociálních postojů a předsudků.

Literatura

Cakirpaloglu, P. Psychologie hodnot. Olomouc, 2009. Taylor, S. E. Social psychology. London, 2006. Výrost, J., Slameník, J. Sociální psychologie. Praha, 1997.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.

Vyučující

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.