Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie pro učitele (PCH / PPUZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / PPUZ - Psychologie pro učitele, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Místo psychologie mezi ostatními vědami, vývoj a současnost psychologie.2. Předmět studia psychologie, determinace psychiky.3. Pojem osobnost v psychologii, přístup k osobnosti člověka.4. Otázky vývojové psychologie.5. Mozek jako základ fungování psychiky6. Behaveorální versus kognitivní přístup k učení.7. Tradiční a inovativní přístupy k vyučování z pohledu psychologie.8. Komunikace učitele.

Získané způsobilosti

Student -si rozšíří a prohloubí znalosti z oboru psychologie ze střední školy se zaměřením na problematiku pedagogické psychologie- bude znát tituly, které mohou učiteli pomoci při jeho práci-uvědomí si význam sebereflexe při vyučování-bude si vědom potřeby individuálního přístupu k jednotlivým žákům

Literatura

Macek, P. (1999). Adolescence. Praha: Portál. Goleman, D. (1997). Emoční inteligence. Praha: Columbus. Vester,F. Myslet, učit se ? a zapomínat? Plzeň: Frauss, 1997. Čáp, J., Mareš, J. (2001). Psychologie pro učitele. Praha: Portál. Cumminsová Denise. (1998). Záhady experimentální psychologie. Praha:Portál.

Požadavky

-rozhovor nad "osobním citátem" studenta, který pro sebe vybral s ohledem na potenciální učitelskou profesi- ústní přezkoušení z četby povinné literatury - z každé povinné knihy si studující vytvoří seznam klíčových slov, který přinese s sebou (5 až 15 pojmů)

Garant

PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.