Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (PCH / PROMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / PROMA - Projektový management, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je poskytnout základní poznatky o projektovém řízení, jeho obsahu, rozsahu avyužití v řízení procesů. Naučit studenty uplatňování PM v praxi. Po absolvování by studenti měli znát metody a nástroje PM od definice projektu, plánování, řízení, až po vyhodnocení. Seznámení studentů s počítačovou podporovou MS Project a jejím využitím v praxi.Forma výuky:1. Přednáška2. Seminář (řešení případových studií)Obsahová struktura předmětu:1. Základní pojetí projektů a projektového řízení.2. Organizace zabývající se PM - SPŘ, atd.3. Charakteristické rysy projektů a typické problémy.4. Plánování projektůa. Projektové cíleb. WBSc. Časové plánováníd. Práce se zdroji (materiální, lidské)e. Nákladové položkyf. Identifikace rizik5. Řízení projektůg. Vedení lidí v projektu - organizace projektu a organizování projektového týmu.h. Role manažera projektu a organizace podpůrného týmu.i. Postup prací na projektu - nástroje, způsoby kontroly, změny v projektu.j. Řešení typických problémů projektů - charakteristiky a způsoby.6. Ukončení projektu a jeho vyhodnocení.7. MS Project jako nástroj projektového managementu.

Získané způsobilosti

Příprava projektu, praktické vedení projektu, ovládání programu MS PROJECT.

Literatura

Doležal, J. Projektový management podle IPMA. Praha, 2009. Rosenau,M.D. Řízení projektů. BRNO: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-218-1." Němec,V. Projektový management. PRAHA: Grada Publishing 2003. ISBN 80-247-0392-0. Grada Publishing., 2003.

Požadavky

1. Aktivní přístup ve výuce2. Docházka (minimum 50%)3. Písemné zpracování projektu na dohodnuté téma dle metodického rámce v rozsahu cca 8 normostran A4 (ve dvojicích)4. Závěrečný test

Garant

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.