Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie3 (PCH / PSM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / PSM3 - Metodologie3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rekapitulace metodologických přístupůRešeršní systémy a práce s literaturouZaměření na výzkumný problém, formulace výzkumných otázek a hypotézTvorba ideového a technického výzkumného plánuZdroje i inspirace pro vlastní výzkumnou práci

Získané způsobilosti

Výstupem předmětu je vypracování vlastního výzkumného plánu (cca 3 - 5 normostran A4) obsahujícího zdůvodnění výzkumu, teoretická východiska, cíle výzkumu, použitou metodiku, rozhodnutí o populaci a vzorku, metody získávání dat, metody analýzy a další specifika. Studenti si tak ujasní směřování svého výzkumu, zváží použití vhodných metod a následně se procvičí ve formulování vlastních výzkumných záměrů, které poté mohou zpracovat ve svých bakalářských pracích.

Literatura

DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 1996. ISBN 80-7184-141-2.Miovský, M. Diplomové práce v oboru psychologie. Olomouc, 2004. Punch, K.F. Úspěšný návrh výzkumu. Praha, 2008. ISBN 978-80-7367-468-7.

Požadavky

Studenti mají za úkol vypracovat na základě již prostudovaných literárních zdrojů svůj ideový a technický plán výzkumu (rozsah 3 až 5 normostran A4), který bude poté v rámci ústní zkoušky prodiskutován a ohodnocen. Možno zpracovat jak kvantitativní tak kvalitativní designy.

Garant

Mgr. Miroslav Charvát, Ph.D.