Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Relaxační a meditační techniky (PCH / RMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / RMT - Relaxační a meditační techniky, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie a vývoj relaxačních technik v různých kulturách.Náboženské a allternativní metody.Výzkumy efektivity a obecné faktory RMT.Souvislosti s teoriemi stresu a metodami autoregulace.Základní jógové techniky tělové a dechové.Evropské a medicínksé techniky.RMT v sebepoznání a autoregulaciRMT u dětí a dospělýchVyužití a indikace RMT u klinických a diagnostických skupin.Problémy při nácviku metod v praxi psychoterapie a poradenství.

Získané způsobilosti

Získání přehledu pro základní autoregulační metody, porozumění teorii a praxi fungování, schopnost některé techniky použít pro sebe i pro klienty v praxi.

Literatura

Charly Cungi. Relaxace v každodenním životě. Portál, 2005. BLUMENFELD, H. Velká kniha relaxace. Praha : Pragma, 1996. Wilson, P. (1997). Základní kniha relaxačních technik. Olomouc, Votobia.

Požadavky

Učast (80%), písemná práce, praktické zvládnutí nácviku.

Garant

Mgr. Martin Kupka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Kupka, Ph.D.PhDr. Svatopluk MorávekMgr. Martin Kupka, Ph.D.PhDr. Svatopluk Morávek