Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. služby a člověk s handicapem (PCH / SHCB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / SHCB - Soc. služby a člověk s handicapem, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam a místo sociálních služeb v sociálním systémuPrincipy a hodnoty sociální reformyCíle a vlastnosti sociálních služebTriáda: poskytovatel - uživatel - zřizovatelTypologie sociálních služebStandardy kvality sociálních služebSociální práce jako společenskovědní disciplínaSociální práce jako oblast praktické činnosti - metody sociální práceÚrovně sociální práce - mikro-, střední a makro-úroveňÚskalí pomáhajících profesí - supervizeEtika v sociální práci

Získané způsobilosti

studenti:-budou se orientovat v oblasti pomoci lidem s handicapem-budou znát širší kontext, ve kterém se tato pomoc odehrává-budou znát typologii sociálních služeb, hlavní cílové skupiny s jejich specifiky-dokáží vysvětlit smysl standardů kvality sociálních služeb

Literatura

Kopřiva,K. Lidský vztah jako součást profese. 2.vyd. Praha: Portál, 1997. Matoušek, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. 1. vyd. Praha: Portál, 2003. Matoušek,O. Sociální služby v praxi. Praha: Portál,2006.

Požadavky

- návštěva zařízení, které poskytuje sociální služby (referování na semináři nebo vypracování písemné zprávy z návštěvy)- prokázání praktického porozumění základním principům a hodnotám v sociální sféře- prostudování doporučených titulů -zvládnutí znalostního testu (podkladem jsou klíčová slova)

Garant

PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.