Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do ps. práce a řízení (PCH / UPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / UPR - Úvod do ps. práce a řízení, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vznik psychologie práceHlavní etapy vývoje psychologie práce,Psychologie práce dnes,Oblasti aplikace.Metody psychologie práce a řízeníPodmínky práce a analýza prácePracovní výkonnost a pracovní zátěžManažerské funkce, předpoklady úspěšnosti manažeraPsychologie a organizováníSociálně psychologické aspekty prácePředmět a obsah jednotlivých oblastí aplikacePsychologie: personální, inženýrská, managementu, organizace, marketingu, dopravy, ekonomická, různé oblasti společenské praxe

Získané způsobilosti

ziskání znalosti

Literatura

Provazník, V. a kol. Psychologie pro ekonomy. Praha, Grada, 2001. časopisecký zdroj. Československá psychologie. Databáze odborných zdrojů UP Olomouc. časopisecký zdroj. Moderní řízení. Bedrnová, E., Nový I. Psychologie a sociologie v řízení firmy. Praha: Management Press, 1998. časopisecký zdroj. Psychologie v ekonomické praxi. Rymeš, M., Riegel, K., Hoskovec, J.,Štikar, J. Psychologie ve světě práce. Praha: UK Karolinum, 2003.

Požadavky

Znalost témat uvedených v obsahu předmětuSeminární práce - zpracovat min na 5 stran: vybrat témat (dle obsahu předmětu) jedno, které bude podrobněji zpracována Seminární práce musí obsahovat: -podrobnější zpracování (rešerše) vybraného tématu s uvedením citací použitých literárních zdrojů (alespoň 6-8 odborných zdrojů), -využít také časopisecké zdroje: a)1 tuzemský výzkum (ne průzkumy) ze sledované problematiky ? výzkumy publikované v odborném časopise NE starší 5 let ? za posledních 5 let (časopisecké zdroje dle anotace). Pokud nebude k dispozici odborný článek na vybrané téma z českých zdrojů, lze nahradit 2 články zahraničnímib) 1 zahraniční článek či výzkum ze sledované problematiky (originál článku lze k seminární práci přiložit) Čerpat pouze z databáze odborných psychol. Doporučené zdropje zahraničních článků: PsycINFO http:// search..ebscohost.comRešerše JEN z ODBORNÝCH zdrojů (kromě odborných časopisů a literatury ? lze využít i jiné mediálních zdrojů noviny, časopisy, internet atd. ? ALE jen jako zdroje doplňkové)

Garant

PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.