Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do vývojové psychologie (PCH / UVPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / UVPA - Úvod do vývojové psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení vývojové psychologie, její cíle a úkoly, aplikační možnosti. Historický přehled, významní představitelé vývojové psychologie.2. Pojem vývoj, základní formy, faktory a mechanismy vývoje. Zákonitosti a modely vývoje.3. Metody vývojově psychologických zkoumání4. Teorie a periodizace vývoje5. Nové koncepce: life-span a ekosystémové koncepce6. Plasticita vývoje a resilience7. Prenatální období a jeho význam pro další vývoj8. Porod na kontinuu života před a po narození9. Novorozenecké období10. Nedonošené a nezralé děti - specifické problémy11. Kojenecké období12. Batole - hlavní vývojové trendy13. Charakteristika předškolního období

Získané způsobilosti

Osvojit si vývojový přístup v psychologické práci, znát specifické věkové zvláštnosti a vývojové úkoly jednotlivých období.

Literatura

Langmeier, J., Krejčířová, D. Vývojová psychologie. Praha, Grada 2006. Praha: Grada, 1998. Vágnerová, M. Vývojová psychologie I. Dětství a dospívání. Praha, Karolinum 2005. Praha : Portál, 2000. ŘÍČAN, P. Cesta životem. Praha : Portál, 2004.

Požadavky

Korespondenční úkoly