Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané otázky psychologie náboženství (PCH / VOPNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / VOPNK - Vybrané otázky psychologie náboženství, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bible2. Křesťanství ve starověku3. Křesťanské svátosti4. Katolická církev5. Východní církve6. Protestantismus7. Nová křesťanská hnutí od 19. století do současnosti8. Islám9. Buddhismus10. Hare Kršna11. Další náboženská hnutí vycházející z hinduismu12. Nová náboženská hnutí vycházející z okultismu13. Nová náboženská hnutí vycházející z pohanských tradic14. Satanismus15. Scientologie16. UFO kulty17. Vývoj religiozity v českých zemích 118. Vývoj religiozity v českých zemích 2

Získané způsobilosti

Orientovat se v hlavní náboženských směrech s ohledem na budoucí práci s klienty hlásícími se k těmto církvím a hnutím.

Literatura

LUŽNÝ, D. Nová náboženská hnutí. Chlup, R. Pojetí duše v náboženských tradicích světa. BARRETT, D. V. Sekty, kulty, alternativní náboženství. Lane, T. Dějiny křesťanského myšlení. ELIADE, M. Dějiny náboženského myšlení 1-4. Kropáček, L. Duchovní cesty islámu. Mendel, M. Džihád. Knipe, D. Hinduismus. Zbavitel, D. Hinduismus a jeho cesty k dokonalosti. Mendel, M. Islámská výzva. Kropáček, L. Islámský fundamentalismus. Eliade. Jóga: Nesmrtelnost a svoboda. Franzen, A. Malé dějiny církve. ŘÍČAN, P. Psychologie náboženství a spirituality. Lužný, D. Řád a moc: vybrané texty ze sociologie náboženství. Conze, E. Stručné dějiny buddhismu. Kropáček, L. Súfismus. Lužný, D. Zelení bódhisattvové.

Požadavky

Seminární práce o rozsahu nejméně tří normostran, která by měla být pojatá jako studie či fundovaná úvaha o některém z témat probíraných v tomto kurzu (optimální je vycházet z alespoň tří zdrojů).Ústní zkouška.

Garant

PhDr. Olga Pechová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Olga Pechová, Ph.D.PhDr. Olga Pechová, Ph.D.