Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová psychologie 2 (PCH / VPS2B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / VPS2B - Vývojová psychologie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psychologická problematika vstupu dítěte do školy, vývojové aspekty zralosti pro školu2. Mladší školní věk - vymezení a specifika3. Dětská kresba: vývojové fáze, význam dětské kresby v psychodiagnostice dětí4. Psychologie dětské hry: teorie, klasifikace, využití v diagnostice a terapii5. Mladší školní věk6. Dospívání (pubescence): terminologie a periodizace7. Psychologická charakteristika dospívání a hlavní vývojové změny8. Rozvoj osobnosti v dospívání, stadia vývoje osobní identity, proces individuace9. Hodnotový, morální a duchovní vývoj v dospívání10. Kognitivní vývoj11. Sociální a citový vývoj dospívajících12. Negativní sociálně psychologické jevy u mládeže

Získané způsobilosti

Osvojit si vývojový přístup v psychologické praxi, znát vývojová specifika a vývojové úkoly.

Literatura

Macek, P. Adolescence. Praha, Portál 2003. Langmeier, J., Krejčířová, D. Vývojová psychologie. Praha, Grada Publishing 2006. Vágnerová. M. Vývojová psychologie. Dětství, dospělost, stáří. Praha, Portál 2000.

Požadavky

Písemný referát nebo ústní prezentace, docházka.

Garant

doc. PhDr. Irena Sobotková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Irena Sobotková, CSc.