Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Work life balance (PCH / WLBM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / WLBM - Work life balance, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na tyto okruhy:- Rovnováha, slaďování, integrace, smysl, svoboda, harmonie? v osobním a pracovním životě. Nová vlastnost v nové době? Přeceňovaná dovednost? Péče o duši i tělo.- Specifika různých typů práce a jejich vlivu na náš život v různých životních etapách (např. být zaměstnancem; zaměstnavatelem; pracovat "na sebe"; práce od-do; flexibilní pracovní doba; práce během rodičovské dovolené; sendvičová generace)- Na jakou práci se hodíme? Existuje pouze jedna vhodná práce/kariéra? V čem jsme dobří a jak na to přijít? Specializace nebo "všeumělství"? Svoboda nebo/a peníze?- Jistota a nejistota v práci.- Efektivita v osobním i pracovním životě.Tento předmět vznikl díky projektu CZ.1.07/2.2.00/28.0138 Modularizace manažerského a psychologického vzdělávání na Univerzitě Palackého v Olomouci cestou inovace a propojení ekonomických a psychologických studijních programů.

Získané způsobilosti

- Porozumí možnostem, jak je možné slaďovat pracovní a osobní život - změnami na osobní úrovni i systémovými změnami.- S využitím získaných znalostí je schopen samostatně a tvůrčím způsobem řešit dilemata a etické otázky v této oblasti.- Je schopen navrhnout systémové změny vedoucí k lepší kvalitě života pracovníků organizace.

Literatura

Junová, B. (2012). Čas pro změnu..k rovnováze práce a soukromí. E-book stažený z: http://www.pracenadalku.cz/portals/0/ebook/cas-pro-zmenu-pdf.pdf. Babauta, L. (2010). Zen a hotovo. Brno: Jan Melvil. Erikson, E. H. (2002). Dětství a společnost. Praha: Argo. Hodgkinson, T. (2011). Jak být volný. Brno: Jota. " Fried, J., &Heinemeier, D. H. (2010). Restart. Brno: Jan Melvil. Dyer, W. (2004). ThePowerofIntention. Carlsbad, CA: Hay House. Arden, P. (2006). WhateverYouThink, ThinktheOpposite. PenguinPutnam. Ferris, T. (2010). Čtyřhodinový pracovní týden. Brno: Jan Melvil. Rydvalová, R., & Junová, B. (2011). Jak sladit práci a rodinu .. a nezapomenout na sebe. Praha: Grada. Assländer, F., &Grün, A. (2010). Time management jako duchovní úkol. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství.

Požadavky

Docházka (max. 2 x 1,5 hodiny absence)Domácí příprava na hodiny (např. četba)Vypracování kazuistiky nebo alternativní práce dle požadavků lektora.

Garant

Mgr. Aleš Neusar, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Aleš Neusar, Ph.D.