Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková pedagogika (PCH / ZAPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / ZAPE - Zážitková pedagogika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. ZP - východiska, pojmy a definice2. Psychologické základy ZP3. Hlavní činitelé ovlivňující zážitkovou pedagogiku - cíle, obsah4. Osobnost lektora (instruktora) a jeho role v ZP5. Organizace zabývající se zážitkovou pedagogikou: Outward Bound, Project Adventure, PŠL, Hnutí GO, Hnutí Brontosaurus, Junák,atd.6. Metoda dramaturgie7. Metoda motivace8. Metoda zpětné vazby9. Skupinová dynamika10. Hra jako ústřední prostředek zážitkové pedagogiky11. Příprava, vedení a hodnocení programů

Získané způsobilosti

Získání přehledu v problematice zážitkové pedagogiky, získaní dovedností pro přípravu zážitkového kurzu.

Literatura

Neuman,J. A kol. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. Praha: Portál, 1999. Franc, D., Zounková, D., & Martin, A. Učení zážitkem a hrou: praktická příručka instruktora. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1701-9.Vážanský, M. Volný čas a pedagogika zážitku.

Požadavky

Aktivní přístup ve výuce

Garant

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.