Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy meditace (PCH / ZM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / ZM - Základy meditace, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretický úvod k meditační praxi, ukázka a nácvik meditační pozice.Praktický nácvik zenové meditační praxe a meditace všímavosti a vhledu.Nácvik meditace mettá + ochutnávka jiných řízených meditací.Diskuse a sdílení + tipy na domácí praxi.

Získané způsobilosti

Získání základu pro vlastní meditační praxi, její využití pro sebe-kultivaci a lepší zvládání života.

Literatura

Frýba, M.:. Buddhova meditace všímavosti a vhledu. Watts, A. Cesta Zenu. I. D. Yalom. Existenciální psychoterapie. Praha, 2006. Honzík, J. Jednota v rozmanitosti. Sajadó, J. Meditace vipassana, poučení o meditaci všímavosti a vhledu. Tolle, Eckhart. (2001). Moc přítomného okamžiku. Pragma. Cílek Václav. Mrtvá kočka. Clary, T., F. Předávání světla. Frýba, M.:. Psychologie zvládání života, MU Brno 1995. Chang, C. Původní učení čchanového buddhismu. Frýba, M.:. Umění žít šťastně.

Požadavky

Pravidelná docházka, pohodlné oblečení, aktivita v diskuzi.Četba doporučené literatury, domácí meditační praxe.Seminární práce na pokladě doporučené literatury a vlastní praxe.

Garant

Mgr. Martin Kupka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Kupka, Ph.D.Mgr. Martin Kupka, Ph.D.Mgr. Marek Malůš, Ph.D.