Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znalec.praxe,právní min. (PCH / ZPPMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / ZPPMA - Znalec.praxe,právní min., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie práva a oblasti justice1. Pojem, definice a systém práva2. Znaky a obsah práva3. Subjekty práva4. Normativní právní systémy5. Objektivní a subjektivní právo6. Právo veřejné a soukromé7. Právo vnitrostátní a právo mezinárodní, právo hmotné a právo procesní8. Pojem, prvky, působnost a publikace právní normy9. Prameny práva a jejich kvalifikace10. Pojem právního úkonu11. Výkon soudnictví, soudní soustava12. Výkon advokacie13. Výkon exekutorské činnosti14. Výkon notářství15. Postavení soudního znalce, předmět jeho činnosti, účast na soudním jednání16. Náležitosti znaleckého posudkuVybrané instituty práva ústavního, trestního, občanského,pracovního a rodinného15. Pojem a charakteristika ústavního práva16. Pojem Ústavní pořádek České republiky17. Listina základních práv a svobod, pojem, význam, obsah18. Právní mechanismy dělby moci - moc zákonodárná, výkonná a soudní19. Základní lidská práva a svobody a jejich klasifikace20. Pojem a systematika občanského práva hmotného, základní zásady21. Pojem a systematika občanského práva procesního22. Pojem a systematika obchodního práva23. Pojem a systematika trestního práva, základní zásady24. Pojem a systematika rodinného práva, základní zásady25. Pojem a systematika pracovního práva, základní zásady

Získané způsobilosti

základní orientace v jednotlivých právních odvětvích

Literatura

Kubů. Základy filozofie práva. Beck, C. H. Základy práva pro střední školy a vyšší odborné školy. - Usnesení předsednictva ČNR č. 2/1993 Sb., o vyhlášení Listiny základních práv a svobod. HRUŠÁKOVÁ, M. České rodinné právo. Praha, 2001. Knapová, M., Švestka, J., Dvořák, T. a kol. Občanské právo hmotné. 1. sv. 4. vydání. ASPI, Praha, 2005. KNAPP, V. Teorie práva. ZČU Plzeň, 1994. ISBN 80-7082-140-X.kolektiv autorů. Trestní právo hmotné. ASPI, Praha 2009.

Požadavky

bez požadavků

Garant

JUDr. Petra Langerová, Ph.D.PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.