Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aikido (FTK / AIKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FTK / AIKI - Aikido, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Studenti se seznámí s bojovým uměním aikido. Během semestru se naučí základní pády, správnépostavení a techniku přesunů ve stoje i v kleku. Seznámí se se základními technikami aikido.Aktivity:Dvakrát v průběhu semestru proběhne víkendový seminář učitele Pavla Bolfa, 4. dan aikikai. Účastna tomto semináři i na dalších seminářích uspořádaných v rámci FTK mají studenti v rámcipředmětu Aikido zdarma.

Získané způsobilosti

Studenti po osvojení dostatečných dovednosti mají možnost složení zkoušek na technické stupněkjú.

Požadavky

Vyhovující zdravotní stav. Součástí výuky je simulace útoku a obrany, kde jsou používanépákové techniky a je zapotřebí zvládnout techniku pádu na zem.- Vhodné oblečení pro nácvik aikido - kalhoty, triko s dlouhým rukávem, cvičí se bosky nebov ponožkách. Cvičební gi ("kimono") je výhodou, ale ne podmínkou.- Ochota dodržovat etiketu bojového umění (studenti s ní budou seznámeni během úvodníhodiny) vycházející z japonských tradic.- Aktivní účast během tréninků a samostudium doporučených materiálů z Internetu.- Semestr je zakončen prověřením základních teoretických znalostí a praktických dovedností.

Garant

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.