Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Učitelská praxe 1 (FTK / KUCP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FTK / KUCP1 - Učitelská praxe 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Řízení stanoveného počtu vyučovacích jednotek tělesné výchovy (přímá pedagogická činnost).Plnění nepřímé pedagogické činnosti podle pokynů cvičného učitele na škole.Plnění pokynů povinností praktikanta na učitelské praxi.

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat poznatky z pedagogických a didakticky orientovaných předmětů do učitelské praxe. Při vedení vyučovacích jednotek TV ve školách umí využívat moderní didaktické trendy v kognitivní, zdravotní i výchovné oblasti. Student tvořivě využívá specifik všech základních edukačních činitelů edukačního procesu.

Literatura

Filová, H. Budoucí učitelé na souvislé praxi aneb Rukověť fakultního cvičného učitele : (příručka pro fakultní cvičné učitele a profesionálně zainteresované studenty učitelství pro 1. stupeň ZŠ). 2. dopl. vyd. Brno: Paido, 1999. ISBN 80-85931-73-7.Šimoník, O. Pedagogická praxe. Brno: MSD, 2005. ISBN 80-86633-30-6.Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení. Podlahová, L. První kroky učitele. Praha: Triton, 2004. ISBN 8072544748.Nezvalová, D. Reflexe v pregraduální přípravě učitelů. Olomouc: Univerzita Palackého, 2000. ISBN 80-244-0208-4.Vyhláška č. 13/2005 Sb. Zákon č. 561/2004 Sb. školský zákon.

Požadavky

Osobní účast na schůzce před praxí (pokud je vypsána).Splnění formálních požadavků (včetně přihlášení se na praxi, odevzdání rozvrhu metodikům, vedoucímu praxe...).Splnění povinností praktikanta stanovených pro jednotlivé učitelské praxe.Včasné a správné vyplnění požadavků na absolvování předmětu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/zkratka fakulty)

Garant

doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D.