Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie výzkumu (IZS / MEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IZS / MEV - Metodologie výzkumu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:1) Formulování výzkumného problému2) Vymezení výzkumného pole3) Práce s informačními zdroji4) Tvorba odborného textu5) Etické aspekty výzkumu6) Koncipování vlastního výzkumu7) Vybrané výzkumné metody a techniky8) Specifika terénních a laboratorních výzkumů9) Sestavení projektu odborné závěrečné práce10) Kapitoly závěrečné práce11) Specifika kvalitativního výzkumu12) Validita a reliabilita výzkumného šetření13) Limitující faktory výzkumu v biomedicínských studiích

Získané způsobilosti

Student je způsobilý vypracovat projekt studie výzkumné povahy a dále ji realizovat pod vedením odborného školitele s cílem sepsat odbornou práci (diplomovou práci). Aplikací získaných poznatků student realizuje vlastní sběr dat a jejich zpracování. Student má předpoklady pro práci s novými experimentálními poznatky a pro jejich interpretaci v kontextu již publikovaných odborných poznatků. Student je schopen poznatky své studie prezentovat písemnou i ústní formou.

Literatura

Frömel, K. Kompendium psaní a publikování v kinantropologii. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-244-0514-8.Chráska, M. Metody pedagogického výzkumu: základy kvantitativního výzkumu. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.Pelikán, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 2011. ISBN 978-80-246-1916-3.Olejár, M., Baláž, J., & Ryba, J. Metodológia telesnej výchovy a športu. Hradec Králové: Gaudeamus, 1998. ISBN 80-7041-746-3.Andrews, D. L., Mason, D. S., & Silk, M. L. Qualitative methods in sports studies. New York: Berg, 2005. ISBN 1859737846.Hendl, J. Přehled statistických metod: analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-482-3.

Požadavky

Požadavky splnění zápočtu:1) Práce s informačními databázemi - student vyhledá v informační databázi MEDLINE individuálně zadaný odborný článek, jehož fulltext ve formátu pdf odevzdá (emailem) spolu s referencí tohoto článku sepsané dle citační normy FTK UP.2) Sestavení projektu závěrečné práce3) Analýza závěrečné diplomové práce (vlastní posudek zadané DP) 4) Účast na přednáškách povinná (akceptována jedna neúčast)Požadavky ke kolokviu:1) Ke kolokviu je nutné jako podklad přinést samostatně vypracovaný posudek zadané DP, který bude obhajován a diskutován (student musí být schopen svá tvrzení v posudku obhájit).Bližší specifikace úkolů a podmínek na úvodní přednášce (spolu s časovým harmonogramem plnění úkolů).

Garant

Mgr. Roman Cuberek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman Cuberek, Ph.D.