Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KAS / ATL1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / ATL1P - Atletika, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodika rozvoje rychlostních, vytrvalostních, silových, koordinačních a odrazových schopností pro předškolní děti a děti mladšího školního věku. Pravidla atletických soutěží. Seznámení se základy techniky pro běh, hod a skok.

Získané způsobilosti

Rozvoj pohybových dovedností u dětí předškolního a mladšího školního věku s důrazem na správnou techniku běhu, skoků a hodu. Rozvoj rychlostních, vytrvalostních, odrazových, koordinačních a silových schopností.

Literatura

Dovalil, J., & Choutková, B. Abeceda tréninku chlapců a děvčat. Praha: Olympia, 1988. Dostál, E. Didaktika školní atletiky. Praha: UK, 1983. Kněnický, K. et al. Technika lehkoatletických disciplín. 3. vyd. Praha: SPN, 1977. Kuchen, A. et al. Teória a didaktika atletiky. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1987.

Požadavky

adekvátní výkonnost v bězích, hodu a skocích, technika provedení

Garant

Mgr. Iva Machová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Machová, Ph.D.