Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletické víceboje (KAS / AVIC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / AVIC - Atletické víceboje, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je koncipována jako týdenní bloková výuka. V průběhu prvních 3 dní je obsahem dopoledního a odpoledního bloku rozvoj jednotlivých atletických disciplín, které jsou součástí vícebojů. V posledních 2 dnech jsou realizovány atletické víceboje, kde si studenti mohou zvolit roli závodníka či organizátora/rozhodčího.Muži: atletický osmiboj (100m, dálka, koule, 400m, 110m přek., výška, oštěp, 1500m)Ženy: atletický sedmiboj (100m přek., výška, koule, 200m, dálka, oštěp, 800m)

Získané způsobilosti

Studenti zvládají atletické disciplíny, které jsou součástí atletického víceboje, a to jak po stránce dovednostní, tak po stránce výkonnostní. Jsou připraveni na realizaci atletického víceboje také po stránce taktické, tj. volby správné individuální strategie. Atletické víceboje dokáží také zorganizovat a rozhodovat.

Literatura

Kuchen, A. et al. (1987). Teória a didaktika atletiky. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo. Vindušková, J. et al. (2003). Abeceda atletického trenéra. Praha: Olympia. Henderson, J. (2011). Athletics - field events: From beginner to champion. London: Carlton. Brewer, J. (2010). Athletics - track events: From beginner to champion. London: Carlton. Ryba, J. et al. (2002). Atletické víceboje. Praha: Olympia. Millerová, V. et al. (2002). Běhy na krátké tratě. Praha: Olympia. Prukner, V., & Machová, I. (2011). Didaktika školní atletiky. Olomouc: UP. Vacula, J. et al. (1982). Trénink atletických disciplín. Praha: SPN.

Požadavky

Realizace atletického víceboje v roli závodníka či organizátora/rozhodčího.Muži: atletický osmiboj (100m, dálka, koule, 400m, 100m přek., výška, oštěp, 1500m)Ženy: atletický sedmiboj (100m přek., výška, koule, 200m, dálka, oštěp, 800m)Zvládnutí testu z atletických pravidel zaměřených na rozhodování atletických vícebojů.

Garant

Mgr. Vítězslav Prukner, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Liběna Kováčová, Ph.D.Mgr. Iva Machová, Ph.D.Mgr. Vítězslav Prukner, Ph.D.