Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika ve sportu 2 (KAS / DISV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / DISV2 - Diagnostika ve sportu 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj diagnostiky sportovního výkonu.2. Pohybový výkon, motorická výkonnost, sportovní výkon a sportovní výkonnost.3. Testy motorické výkonnosti.4. Analýza sportovních výkonů a jejich využití v řízení sportovního tréninku.5. Variabilita srdeční frekvence a její využití k optimalizaci sportovního výkonu.6. Diagnostika silových, rychlostních, vytrvalostních, koordinačních a dalších schopností; vyhodnocování výsledků pomocí speciálních softwarových programů.7. Diagnostika výkonnostních předpokladů ve sportu.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je u studenta vytvořen základ vědomostí i praktických dovedností pro užití jednotlivých prvků diagnostického subsystému při řízení tréninkového procesu v základní a specializované etapě sportovní přípravy. Výsledky měření může student využít i pro proskripci optimálního zatěžování jednotlivce nebo skupiny sportovců

Literatura

Langer, F. (2006). Diagnostika sportovní výkonnosti. Sborník z konferece trenérů Olympiské solidarity. Nymbur: Český olympijský výbor. Langer, F. (2008). Diagnostika tlakových sil při kontaktu nohy s podložkou ve sportu pomocí vyšetřovacích metod, běžně využívaných ve fyzioterapii a rehabilitačním lékařství. Mezinárodní konference Sport a kvalita života. Brno: Fakulta sportovních studií. Boyle, M. (2004). Functional training for sports. Champaign, IL: Human Kinetics. Měkota, K., & Novosad, J. (2005). Motorické schopnosti. Olomouc: Univerzita Palackého. Belej, M., & Junger, J. (2006). Motorické testy koordinačných schopností. Prešov: Prešovská univerzita, Fakuta športu. Měkota, K., & Blahuš, P. (1983). Motorické testy v tělesné výchově. Praha: SPN. Kohoutek, M. (2000). Testování motorických schopností. Manuál pro učitele tělesné výchovy na základních školách. Praha. Dvořák, R. (2007). Základy kinezioterapie. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

Aktivní účast na praktických cvičeních, podmíněná informovaností o přístrojovém vybaveníi o praktickém ovládání měřících aparatur a zběhlostí při vyhodnocování výsledků.

Garant

doc. PaedDr. František Langer, CSc.