Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika kondičního tréninku (KAS / DKTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / DKTR - Didaktika kondičního tréninku, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rozcvičení ve školní TV a sportovním tréninku s využitím méně známých cvičení.2. Uplatnění kruhového tréninku ve vybraných sportovních disciplínách a vzhledem k cílové orientaci.3. Využití překážkové dráhy v kondičním tréninku mládeže.4. Využití herní formy v kondičním tréninku mládeže - vytrvalost.5. Využití herní formy v kondičním tréninku mládeže - síla.6. Využití herní formy v kondičním tréninku mládeže - rychlost.7. Využití netradičních her a sportů v kondičním tréninku mládeže.8. Metodické aspekty rozvoje a udržování flexibility.9. Využití nářadí v kondičním tréninku mládeže.10. Využití náčiní v kondičním tréninku mládeže.11. Metodické aspekty posilování mládeže na základní/střední škole.12. Kompenzace specifického tréninkového zatížení.13. Vybrané aspekty frekventovaných kondičních cvičení ve školní TV a sportovním tréninku - důraz na správnou techniku cvičení.14. Problémová cvičení ve školní TV a sportovním tréninku mládeže (vzhledem k aktuální úrovni trénovanosti, věkovým a vývojovým specifikům?).15. Aplikace nových trendů v kondičním tréninku do přípravy mládeže

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni aplikovat poznatky vztahující se ke kondičnímu tréninku - připravit a efektivně vést tréninkovou jednotku pro mládež zaměřenou na kondici, přičemž jsou schopni tvořivě reagovat na vzniklé situace a modifikovat tréninkové zatížení. S využitím syntézy teoretických poznatků ze sportovního tréninku a z dalších předmětů studijního oboru dokáží studenti identifikovat klady a zápory realizovaného tréninkového procesu a posoudit jeho úroveň z hlediska metodicko-organizačních aspektů.

Literatura

Informace o literatuře bude předána na jednotlivých seminářích - dle specifik řešených témat.

Požadavky

Metodický výstup (využít adekvátní metody, formy, postupy sportovního tréninku)na vybrané téma.Prokázání odborných znalostí v diskusi k vybranému tématu kondičního tréninku.Vypracování seminární práce (5-7 stran).

Garant

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.