Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cyklistika - kurz (KAS / KCYKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KCYKL - Cyklistika - kurz, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nácvik techniky jízdy na horském kole, jízda ve skupině, bezpečnostní zásady a požadavky pro jízdu v terénu. Nácvik zručnosti při jízdě do kopce a s kopce. Plánování cyklistické vyjížďky a výjezdů do náročného, horského terénu. Organizace a rozdělení družstev při výuce. Dodržování bezpečnostních pravidel a zásad.

Získané způsobilosti

Student zvládne techniku jízdy na horském kole v členitém terénu. Student umí organizovat a vést cyklistickou skupinu. Student rozumí a zvládá základní údržbu a opravu horského kola.

Literatura

Soulek, I., Martinek, K., & Kračmar, B. (2000). Cyklistika: horská, silniční, rekreační, výkonnostní. Praha: Grada. Hrubíšek, I. (1994). Horské kolo od A do Z. Praha: Sobotáles. Bull, A. (1996). Horské kolo, příprava, základy a technika jízdy. Bratislava: Timy. Ballantine, R., & Grant, R. (1993). Velká kniha o bicyklech. Bratislava: Gemini.

Požadavky

Zápočet:- aktivní účast ve výuce (80%),- úspěšné absolvování testu (75%).

Garant

Mgr. Michal Šafář, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Háp, Ph.D.Mgr. Michal Šafář, Ph.D.Mgr. Pavel Háp, Ph.D.Mgr. Michal Šafář, Ph.D.