Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika - skoky z malé trampolíny (KAS / KGMMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KGMMT - Gymnastika - skoky z malé trampolíny, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odrazová příprava. Přímé skoky z malé trampolíny. Převratové skoky z malé trampolíny. Využití nářadí při skocích z malé trampolíny.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu ovládá znalosti, vědomosti a dovednosti potřebné k efektivnímu začlenění základních skoků z malé trampolíny do vyučovacích či tréninkových jednotek. Umí prakticky předvést a učit základní přímé a převratové skoky z malé trampolíny dle doporučovaných metodických postupů.

Literatura

Krištofič, J. (2004). Gymnastická průprava sportovce: 238 cvičení pro všestranný rozvoj pohybových dovedností. Praha: Grada Publishing. Zítko, M. (1998). Skoky z malé trampolíny. Praha: ČASPV. Zítko, M., Roubal, B., & Brunerová, M. (1997). Skoky z malé trampolíny. Praha: Česká asociace Sport pro všechny. Šneberger, M., Kostadinova, A., Zítko, M., & Zítko, M. (1999). Skoky z malé trampolíny. Plzeň: Videosport. Růžičková, M., & Blahutková, M. (1999). Sportovní gymnastika. Díl 2, Ženy: přeskok, malá trampolína, kladina, kruhy v hupu, velká trampolína. Brno: Masarykova univerzita.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.Praktické předvedení a znalost metodiky vybraných skoků z malé trampolíny dle požadavků uvedených v prostředí http://courseware.upol.cz.

Garant

Mgr. Jiří Buben, Ph.D.