Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koučink (KAS / KKOUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KKOUC - Koučink, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Vymezení pojmu, historie a podstata koučování, procesu koučování; koučování z pohledu sportovního psychologa a trénéra. Výhodiska koučování (rozvojové, systemické, transakční a transformační).2. Základní principy v procesu koučování:- Koučink jako rozhovor, model GROW, koučovací otázky, non-direktivita.- Koučink jako podporapřirozeného učení - Inner Game.- Koučink jako přístup - podpora principů koučinku DUO (Důvěra, Uvědomění, Odpovědnost)3. Koučování v tréninkovém procesu; aplikace v jednotlivých věkových obdobích a fázích kariéry. Koučování techniky přes taktiku. Koučování prostřednictvím polarity. Bariéry koučování.4. Koučování v individuálním a týmovém sportu.5. Koučování v průběhu souteže.

Získané způsobilosti

Student absolvováním předmětu koučink:1. Získá znalosti o aplikaci koučinku ve sportovním kontextu.2. Porozumí principu a procesu koučování.3. Ověří si vlastní schopnost koučovat.

Literatura

Gallwey, W. T. (2010). Inner game pro manažery: tajemství vysoké pracovní výkonnosti. Praha: Management Press. Bukač, L. (2005). Intelekt, učení, dovednosti & koučování v ledním hokeji. Praha: Olympia. Atkinson, M. (2009). Koučink - věda i umění: vnitřní dynamika. Praha: Portál. Whitmore, J. (2009). Koučování: rozvoj osobnosti a zvyšování výkonnost: metoda transpersonálního koučování. Praha: Management Press.

Požadavky

Účast na výuce 80%Zpracování případové studie (1 A4)Znalosti odpovidající tématickým okruhům

Garant

Mgr. Michal Šafář, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.Mgr. Hana Pernicová, Ph.D.Mgr. Michal Šafář, Ph.D.