Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční plavání 2 (KAS / KOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KOP2 - Kondiční plavání 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V praktické výuce student vede hodinu zaměřenou na plaveckou tréninkovou metodu a hodinu s nácvikem správné plavecké techniky.Témata výstupu jsou přidělena:- technická cvičení - záběrová fáze,- technická cvičení - přenosová fáze,- technická cvičení - souhra- pomalý intervalový trénink,- rychlý intervalový trénink,- nácvik kotoulových obrátek,- rychlostní trénink,- terénink zaměřený na práci horních a dolních končetin.

Získané způsobilosti

Student po absolovování předmětu:- umí metodiku nácviku startů a kotoulových obrátek,- zná baterii technických cvičení pro plavecký způsob kraul,- rozpozná chyby v technice plaveckého způsobu kraul a zná cvičení na opravu chyb v technice,- zná základní plavecké tréninkové metody využívané v paveckém tréninku,- umí používat stopky, měřit tepovou frekvenci a individualizovat plavecký trénink.

Literatura

Čechovská, I., & Miler, T. (2001). Plavání. Praha: Grada. Hoch, M. et al. (1987). Plavání: teorie a didaktika. Praha: SPN. Sweetenham, B., & Atkinson, J. (2003). Swim training. Canada: Human kinetice. Hofer, Z. et al. (2000). Technika plaveckých způsobů. Praha: Univerzita Karlova. Counsilman, J. E., & Kripner, J. (1974). Závodní plavání. Praha: Olympia.

Požadavky

- Aktivní účast ve vyučovacích jednotkách,- student vede jednu hodinu na zadané téma (viz. obsah předmětu),- vytvoří seminární práci na zadané téma s hodnocením výstupu a zaznamenaných dat.- zaplave 400 m kraul v daném časovém limitu.

Garant

Mgr. Jiří Dub

Vyučující

Mgr. Jiří DubMgr. Hana Pernicová, Ph.D.