Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 6 (KAS / KSPE6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KSPE6 - Sportovní specializace 6, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trampolína: přímé skoky, vruty, čtvrtsalta, salta, krátké sestavy, synchronní skoky. Specifické cvičení pro vnímání jednotlivých hudebních složek, základní lokomoční pohyby, prostorové řešení (osma, vlnovka..), švihové a vedené pohyby, hry s kreativním nábojem. Nácvik gymnastických sestav s náčiním a nářadím s hudebním doprovodem a s využitím cvičení ve dvojicích.

Získané způsobilosti

Student získává zkušenosti s využitím jiných než základních gymnastických nářádí (malá a velká trampolína), umí připravit krátké vystoupení na hudební doprovod s gymnastickým obsahem.

Literatura

Kozubek, J. et al. Jednotný tréninkový systém skoků na trampolíně. Praha: ÚV ČSSTV, 1978. Šťastná, D., & Kostková, J. Rytmická gymnastika ve školní TV. Praha: Olympia, 1990. Zítko, M. Všeobecná gymnastika (speciální učební texty). Praha: ČASPV, 2000. Novotná, V. Všeobecná gymnastika v ČSAP. Praha: ČSAP, 1996.

Požadavky

100% účast. Samostatná tvorba pohybové skladby na hudební doprovod. Zvládnutí probíraných cvičebních tvarů na trampolíně.

Garant

PaedDr. Soňa Formánková, Ph.D.