Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní sportovní kemp (KAS / KSPKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KSPKL - Letní sportovní kemp, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organizace letního sportovního kempu a bezpečností požadavky při praktickém výcviku ve volné přírodě, poskytování první pomoci,2. Cyklistika nácvik techniky jízdy na horském kole, jízda ve skupině, bezpečnost v terénu (plánování cyklistických etap, jízda v náročném terénu, základy údržby a oprava kola, organizace cyklistického výjezdu ve skupině, kulturně poznávací činnost při cyklistice).3. Orientace v přírodě a topografie - buzola a její použití, práce s mapou, azimutový závod, základy orientačního běhu.4. Horolezectví (využití umělých pomůcek na skále, technika lezení, technika jištění, technika slaňování),5. Pohybové a sportovní hry v praxi - hry v různém terénu s pomůckami a bez nich, iniciační, strategické,pohybové, kreativní, komunikační, u táboráku, soutěže na letních táborech, týmová spolupráce, zážitková pedagogika.6. Kanoistika na klidné vodě - využívání plavidel k vodní turistice, materiální vybavení, základní dovednosti při jízdě na kanoi a na kajak, organizace vodáckých akcí.7. Diagnostika kondičních předpokladů v terénních podmínkách u individuálních i kolektivních sportů, regenerace a strečink.8. Tábornická praxe - pravidla pobytu v přírodě, tábornické dovednosti, bezpečnostní opatření, vybavení pro táboření a turistiku.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou studenti na základě získaných vědomostí a především praktických dovedností připraveni organizovat letní tréninkové tábory, sportovní akce v oblasti turistiky a pobytu v přírodě, resp. kulturně poznávací aktivity pro skupinu osob.

Literatura

Tvrzník, A., Škorpil, M., & Soumar, L. Běhání od joggingu po maratón. Praha: Grada, 2007. Vomáčko, L., & Boštíková, S. Lezení na umělých stěnách. 2., upr. vyd. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2174-3.Hnízdil, J., & Kirchner, J. Orientační sporty: běh, běh na lyžích, radiový běh, horská kola, potápění. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1058-7.Pilný. J. Prevence úrazů pro sportovce. Praha: Grada, 2007. Landa, P., Lišková, J. Rekreační cyklistika. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1631-3.Neumann, G., Pfutzner, A., & Hottenrott, K. Trénink pod kontrolou: metody, kontrola a vyhodnocení vytrvalostního tréninku. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0947-3.

Požadavky

Zápočet - Aktivní účast na letním kempu. Úspěšné absolvování zápočtových disciplin a písemného testu.

Garant

doc. PaedDr. František Langer, CSc.