Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní sportovní kemp (KAS / KSPKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KSPKZ - Zimní sportovní kemp, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- všeobecná lyžařská průprava - manipulace s výzbrojí, chůze, obraty, výstupy, pády, jízda na vleku.- běh na lyžích: (1) klasická technika: běh střídavý dvoudobý, běh soupažný jednodobý; sjezdy (pohotovostní, odpočinkový, nízký postoj); změna směru (odšlapování, přestupování, přeskakování, oblouky), zrychlování jízdy (odpichem soupaž, bruslením), brzdění (jednostranný, oboustranný přívrat, sesouvání); (2) volná technika: jednostranné, oboustranné bruslení.- specializovaná lyžařská průprava - jízda přímo, jízda šikmo, sesouvání, odšlapování, bruslení. Oblouky ke svahu (přívratné a paralelní postavení lyží), oblouk v pluhu, oblouk z pluhu, oblouk z přívratu vyšší lyží, základní paralelní oblouk.- lyžařská turistika - půldenní výlet na běžeckých lyžích s dodržením všech organizačních a bezpečnostních zásad pro pohyb skupiny v zimním terénu.- turistika na sněžnicích ve volném terénu (zaměřeno na bezpečnostní aspekty; organizaci)- organizace zimního pobytu na horách

Získané způsobilosti

- zvládne základní dovednosti ve sjezdovém lyžování, běhu na lyžích a chůzi na sněžnicích- uplatňuje účelné a bezpečné chování při lyžařské turistice- aplikuje vhodných organizačních forem a zásad při zimních činnostech- vhodně aplikuje zmíněné pohybové aktivity do programu tréninkového procesu- zvládne zorganizovat zimní pobyt na horách pro skupinu osob

Literatura

Kutač, P., & Navrátíková, T. Cvičíme a hrajeme si na lyžích. Olomouc: Hanex, 2004. Gnad, T. Kapitoly z lyžování. Praha: Karolinum, 2001. ISBN 8024602415.Kutáč, P., & Navrátíková, T. Lyžařský kurz od A do Z: učební texty pro lyžařské instruktory. 3. přeprac. a dopl. vyd. Olomouc: Hanex, 2005. ISBN 80-85783-60-6.Reichert, J., & Musil, D. Lyžování: od začátků k dokonalosti. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 9788024717241.Brtník, J., & Neuman, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. 3. vyd. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-399.

Požadavky

- zvládnutí základních dovedností sjezdového a běžeckého lyžování- vypracování seminární práce (tj. chronologický průběh organizace zimního pobytu na horách pro skupinu minimálně 10 osob v zahraničním ubytovacím zařízení; chronologický průběh je ukončen předloženou nabídkou ubytování ze strany provozovatele zařízení)

Garant

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.

Vyučující

doc. PaedDr. František Langer, CSc.doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.