Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní trénink 2 (KAS / KSPT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KSPT2 - Sportovní trénink 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Technická příprava - technika a její hodnocení, sportovní dovednosti, motorické učení.2. Taktická příprava - strategie a taktika závodů a soutěží, fáze taktického jednání, nácvik a zdokonalování taktického jednání.3. Systémové řízení sportovního tréninku, plánování, evidence, kontrola, vyhodnocování.4. Stavba sportovního tréninku - periodizace, sportovní forma, téninkové cykly.5. Tréninková jednotka - typy, stavba, charakteristika částí.6. Specifika sportovní přípravy mládeže - výběr talentů, citlivá období, uplatnění tréninkových metod, raná specializace, role trenéra apod.7. Soutěže - členění, význam pro zvyšování trénovanosti a sportovní výkonnosti.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni orientovat se v problematice tréninkového procesu se zaměřením na technickou a taktickou přípravu, soutěží a jejich významu a specifik v jednotlivých etapách sportovní přípravy. Dokáží objasnit základní požadavky na systémové řízení sportovního tréninku, včetně specifikace požadavků na vytvoření jednotlivých typů tréninkových plánů, a identifikovat jeho součásti. Znají specifika sportovní přípravy mládeže, dokáží objasnit její specifika a poznatky uplatňovat v tréninkové praxi.

Literatura

Dovalil, J. et al. Lexikon sportovního tréninku. Praha: Karolinum, 2008. ISBN 978-80-246-1404-5.Perič, T., Levitová, A., Petr, M., Košťál, M., & Slavík, O. Sportovní příprava dětí. Praha: Grada, 2012. ISBN 978-80-247-4218-2.Moravec, R., Vanderka, M., Laczo, E., & Kampmiller, T. Teória a didaktika športu. Bratislava: Fakulta telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského, 2004. ISBN 8089075223.Dovalil, J. et al. Výkon a trénink ve sportu. 3. vyd. Praha: Olympia, 2009. ISBN 978-80-7376-130-1.Lehnert, M., Novosad, J., & Neuls, F. Základy sportovního tréninku I. Olomouc: Hanex, 2001. ISBN 80-85783-33-9.

Požadavky

Evidovaná účast na přednáškáchAktivní účast na seminářích, úspěšná prezentace zadaného tématuVypracování seminární práce

Garant

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.

Vyučující

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.