Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie sportu (KAS / KSRST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KSRST - Teorie sportu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Trénink rychlosti u mládeže s využitím herní formy.2. Trénink specifické rychlosti ve vybraném sportovním odvětví3. Trénink specifické rychlosti ve vybraném sportovním odvětví4. Systémový přístup k pojetí sportovního výkonu.5. Systémové pojetí sportovního tréninku jako základ řízení tréninkového procesu.6. Teoretické základy tréninkového zatížení - členění tréninkových cvičení, hodnocenívelikosti a efektivity zatížení.7. Současné poznatky o zotavení a jeho významu pro prevenci přetrénování a vznik zranění.8. Současné přístupy k rozvoji sportovní výkonnosti a jejich aplikace v tréninku.9. Stavba tréninkového procesu v tréninkovém procesu vrcholových sportovců a u mládeževzhledem k současným požadavkům soutěží, resp.vývojovým specifikům.10. Teoretická východiska tréninku dětí a mládeže (včetně výběru talentů).11. Specifika tréninku žen - teoretická východiska.12. Další aktuální témata.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopnost identifikovat a třídit aktuální teoretické poznatky sportovní teorie. Orientují se v zadaných teoretických problémových oblastech teorie sportu a dokáží nacházet možnosti aplikace prezentovaných poznatků v tréninkovém procesu.

Literatura

Dle specifik řešených témat.

Požadavky

Aktivní účast min 80%Seminární práce, resp. příprava seminární vystoupeníÚspěšná realizace seminárního vystoupení

Garant

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.

Vyučující

doc. PaedDr. Michal Lehnert, Dr.