Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika plavání (KAS / KTDPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KTDPL - Teorie a didaktika plavání, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vliv vodního prostředí a plavání na člověka, historie plavání, fyzikální základy plavání, metodika nácviku jednotlivých plaveckých způsobu (motýlek, znak, prsa, volný způsob), aplikace didaktiky tělesné výchovy do plaveckého výcviku, pravidla plavání, další plavecké sporty (vodní pólo, skoky do vody, synchronizované plavání).

Získané způsobilosti

Student získá teoretické znalosti o didaktice plavání a problematice plaveckých sportů (historie, biomechanika, metodika, sportovní trénink, pravidla apod.), dokáže aplikovat poznatky z jiných oborů (anatomie, fyziologie, fyzika apod.). Tyto poznatky uplatní na pedagogické praxi v plavecké škole.

Literatura

Bělková-Preislerová, T. (1987). Didaktika plavání. Praha: Univerzita Karlova. Svozil, Z. (1992). Didaktika plavání pro 2. stupeň základní školy. Olomouc: Rektorát Univerzity Palackého. Čechovská, I., & Miler, T. (2008). Plavání. Praha: Grada Publishing. & Neuls, F. (2013). Plavání: (příručka pro studující tělovýchovné obory). Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

Závěrečná zkouška - písemný test, ústní přezkoušení.

Garant

Mgr. Dušan Viktorjeník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Filip Neuls, Ph.D.Mgr. Dušan Viktorjeník, Ph.D.