Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie sportu (KAS / KTESP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KTESP - Teorie sportu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Systémový přístup k pojetí sportovního výkonu a jeho aplikace.2. Systémové pojetí sportovního tréninku jako základ vědeckého řízení tréninkového procesu.3. Současné přístupy k rozvoji trénovanosti a sportovní výkonnosti a jejich aplikace v tréninku.4. Teoretické základy tréninkového zatížení - tréninková cvičení, hodnocení velikosti a efektivity zatížení.5. Význam diferenciace a individualizace zatížení a zatěžování pro rozvoj trénovanosti, prevenci přetrénování a vzniku zranění.6. Stavba tréninkového procesu v tréninkovém procesu vrcholových sportovců a u mládeže. vzhledem k současným požadavkům soutěží, resp.vývojovým specifikům.7. Teoretická východiska tréninku dětí a mládeže.8. Teoretická východiska specifika tréninku žen.9. Teoretická východiska výběr talentů a jejich aplikace ve vybraných sportovních odvětvích.10. Vybrané aktuální problémy teorie sportu.

Získané způsobilosti

Studenti rozvíjí schopnost identifikovat, analyzovat, syntetizovat a komparovat aktuální teoretické poznatky sportovní teorie. Orientují se v zásadních teoretických problémových oblastech teorie sportu. Dokáží vyjádřit možnosti aplikace prezentovaných poznatků v tréninkovém procesu s prioritním zaměřením na mládež:

Literatura

Dle specifik řešených témat.

Požadavky

Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/zkratka fakulty)

Garant

doc. PaedDr. František Langer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. František Langer, CSc.doc. PaedDr. František Langer, CSc.