Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz kanoistiky a windsurfingu (KAS / KUKAW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KUKAW - Kurz kanoistiky a windsurfingu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kanoistika- základní záběry při řízení lodi,- kontrola lodi v proudu (vjíždění a vyjíždění z proudu),- proudnice, zpětné proudy,- překážky ve vodě (zdolávání přírodních a umělých překážek),- organizace, řízení a bezpečnost plavby (etapy),- využívání pevných a nafukovacích plavidel (kajak, kanoe, raft),- materiální vybavení pro vodní turistiku,- nebezpečí při vodní turistice,- hodnocení vodních toků dle obtížnosti.Windsurfing- nácvik na trenažéru, jachtařské uzly,- rovnovážná cvičení na plováku,- stěžňová technika,- zvednutí oplachtění,- základní postavení před startem, rozjezd,- otáčení plováku, obraty (RE-obrat, halsa),- přímá jízda,- slalomová jízda,- řízení WS,- technika jízdy (na boční a zadní vítr, křižování proti větru,- bezpečnostní zásady a opatření při WS- základní pravidla provozu na vodních plochách.Doplňková činnost- volejbal, fotbal, tenis, strečink, plavání.

Získané způsobilosti

Uplatňuje účelné a bezpečné chování při vodní turistice (překonávání jezu, vodních překážek) v neznámém prostředí řeky. Používá při windsurfingu vhodnou výstroj, výzbroj a správně ji ošetřuje. Provádí osvojené pohybové dovednosti na úrovni individuálních předpokladů při kanoistice i windsurfingu. Umí, zná a správně používá terminologii kanoistiky a windsurfingu.

Literatura

Kohoutek, F. Československé řeky : kilometráž. Praha: Olympia, 1990. Novák, I. Vodácký průvodce Vltava. Praha: ShoCart, 1996. ISBN 80-85781-60-3.Mc Manners, H. Vodní sporty : průvodce pro mladé vodáky. Praha: Ikar, 1997. ISBN 80-7202-175-3.Štemprok, K. et al. Vodní turistika. 2. vyd. Praha: Olympia, 1983. Bezdíček, J. Windsurfing. Praha: Votobia, 1994. ISBN 80-85885-01-8.Štumbauer, J., & Vobr, R. Windsurfing. České Budějovice: KOPP, 2005. ISBN 8072322494.Jones, Phill. Windsurfing - příprava, základy a technika jízdy. Bratislava: Timy, 1996. ISBN 80-88799-26-0.

Požadavky

Kanoistika - kontrolní zápočtová plavba, organizace a metodické vedení etapy.Windsurfing - zápočtová regata (trojúhelník). Písemný test z teorie kanoistiky a windsurfingu.

Garant

Mgr. Taťána Bank Navrátíková

Vyučující

Mgr. Taťána Bank NavrátíkováMgr. Jiří Buben, Ph.D.Mgr. Jiří DubMgr. Vítězslav Prukner, Ph.D.Mgr. Rudolf Rozsypal