Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Windsurfing B (KAS / KWSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KWSB - Windsurfing B, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe - základní dovednosti v jízdě na windsurfingu:- nácvik na trenažéru,- rovnovážná cvičení na plováku,- stěžňová technika, manipulace s plachtou,- základní postavení před startem, rozjezd,- otáčení plováku, přímá jízda,- slalomová jízda,- řízení WS, různé kursy,- obraty proti větru (Re), obraty po větru (halsa),- technika jízdy na boční a zadní vítr,- křižování (stoupání) proti větru,- řízená jízda pomocí bójí,- plážový start,Teorie - základní vědomosti WS:- bezpečnostní pravidla,- vlajková signalizace,- technologie, jachtařské uzly,- základy meteorologie, hydrodynamiky, aerodynamiky.Doplňková činnost:- cyklistika,- volejbal,- fotbal,- tenis,- minigolf,- in-line bruslení,- strečink.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu windsurfingu, student umí:- uplatňovat účelné a bezpečné chování při windsurfingu na otevřené vodní ploše,- používat správné materiální vybavení pro WS,- manipulovat a ovládat WS plovák a WS oplachtění, - provádět osvojené pohybové dovednosti na windsurfingu, - používat správné názvosloví pro WS.

Literatura

Vrána, I. Jachting. Praha: Olympia, 1990. ISBN 80-7033-016-3.Štumbauer, J., & Vobr, R. Moderní lyžování. České Budějovice: Kopp, 2005. ISBN 80-7232-266-4.Bezdíček, J. Windsurfing. Praha: Votobia, 1994. ISBN 80-85885-01-8.Winner, K. (1995). Windsurfing. Champaign (IL): Human Kinetics. Jones, Phill. Windsurfing - příprava, základy a technika jízdy. Bratislava: Timy, 1996. ISBN 80-88799-26-0.Mareš, V., & Winkler, R. Windsurfing pro začátečníky a pokročilé. Praha:. Mládí a vítr, 1990. Růžička, I. (1999). Základy techniky a metodiky windsurfingu. Hradec Králové: Gaudeamus.

Požadavky

- Aktivní účast na kurzu v plném rozsahu. - Zápočtová regata na windsurfingu (řízená jízda kolem bóji). - Písemný test z teoretických znalostí.

Garant

Mgr. Taťána Bank Navrátíková

Vyučující

Mgr. Taťána Bank Navrátíková