Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Windsurfing B2 (KAS / KWSB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KWSB2 - Windsurfing B2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technika a metodika windsurfingu:- rovnovážná cvičení na plováku- stěžňová technika,- manipulace s plachtou,- základní postavení, rozjezd a jízda,- základní obraty, obraty proti větru(Re), obraty po větru (halsa),- přímá jízda, slalomová jízda,- řízení WS, jízda různými kursy,- technika jízdy na boční a zadní vítr,- křižování (stoupání) proti větru,- řízená jízda pomocí bójí,- jízda s trapézem,- plážový start,- jízda ve skluzu,- klouzavá halsa - Powerhalsa.Teoretické znalosti:- bezpečnostní pravidla,- vlajková signalizace,- materiálové vybavení (plováky, ráhna, stěžně, plachty, klouby),- příprava WS kompletu (trimování, nastavení trapézových úvazků),- základy (hydrodynamiky, aerodynamiky).Doplňkové aktivity:- cyklistika,- in-line bruslení,- volejbal,- regenerace, strečink,- tenis,- minigolf.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu windsurfing B2 student umí:- účelně reagovat a bezpečně se chovat na otevřené vodní ploše, - umí správně používat vhodné materiálové vybavení WS dle povětrnostních podmínek,- umí využívat osvojené pohybové dovednosti a přizpůsobovat se podmínkám,- umí vyhodnotit situaci a správně manipulovat s WS.

Literatura

Vrána, I. Jachting. Praha: Olympia, 1990. ISBN 80-7033-016-3.Štumbauer, J., & Vobr, R. Moderní lyžování. České Budějovice: Kopp, 2005. ISBN 80-7232-266-4.Bezdíček, J. Windsurfing. Praha: Votobia, 1994. ISBN 80-85885-01-8.Winner, K. (1995). Windsurfing. Champaign (IL): Human Kinetics. Jones, Phill. Windsurfing - příprava, základy a technika jízdy. Bratislava: Timy, 1996. ISBN 80-88799-26-0.Mareš, V., & Winkler, R. Windsurfing pro začátečníky a pokročilé. Praha:. Mládí a vítr, 1990. Růžička, I. (1999). Základy techniky a metodiky windsurfingu. Hradec Králové: Gaudeamus.

Požadavky

Zápočtová regata na windsurfingu (řízená jízda kolem bóji).Písemný test z teorie.Aktivní účast na kurzu v plném rozsahu.

Garant

Mgr. Taťána Bank Navrátíková

Vyučující

Mgr. Taťána Bank Navrátíková