Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sportovního tréninku (KAS / KZAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / KZAST - Základy sportovního tréninku, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Aktuální problémy sportovního tréninku.2. Sportovní výkon a výkonnost.3. Složky sportovního výkonu.4. Kondiční, technická, psychologická a taktická příprava.5. Biologicko-energetické základy sportovního výkonu.6. Adaptace na tréninkové zatížení-zotavení, přetrénování, regenerace.7. Metody, formy a prostředky kondiční přípravy8. Periodizace tréninku9. Sportovní trénink dětí10. Trénink zdravotně postižených

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou studenti schopni orientovat se v problematice sportovního výkonu, resp. výkonnosti, tréninkového procesu a jeho specifik i se zaměřením na sportovní přípravu mládeže nebo zdravotně postižených. Při aplikaci v praxi dokážou manipulovat s tréninkovým zatížením s přihlédnutím k aktuálnímu stavu trénovanosti, k vývojovým i dalším odlišnostem.

Literatura

Dovalil, J. et al. (2008). Lexikon sportovního tréninku. Praha: Karolinum. Grasgruber, P., & Cacek, J. (2008). Sportovní geny. Brno: Computer Press. Lehnert, M., Novosad, J., Neuls, F., Langer, F., & Botek, M. (2010). Trénink kondice ve sportu. Olomouc: Univerzita Palackého. Hohmann, A., Lames, M., & Letzelter, M. (2010). Úvod do sportovního tréninku. Prostějov: Sport a věda.

Požadavky

- aktivní účast 100 %,- obhájení seminární práce a její prezentace- splnění zápočtového písemného testu,- úspěšně absolvovat zkoušku.

Garant

doc. PaedDr. František Langer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. František Langer, CSc.