Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové hry (KAS / PHMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / PHMP - Pohybové hry, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přístupy, které vývoj hry ovlivňují: biologický, psychologický, společenský, filosofický. Význam hry v životě člověka, zejména v předškolním a mladším školním věku, stručné seznámení s odlišnostmi v etapách vývoje člověka. Teoretické i praktické ukázky průběhu zatížení v pohybových hrách ve školní i mimo školní výchově. Aplikace rozdílů nácviku a výcviku pohybových her a hraní. Realizace pohybových her a hraní,jejich aplikace ve vzdělávacích oblastech ŠVP.

Získané způsobilosti

Základní znalosti v oblasti pohybových her a hraní dětí předškolního a mladšího školního věku. Uplatňování klíčových kompetencí: komunikativní, k řešení problémům, učení, sociální, občanské a pracovní v průběhu činností a hraní.Získané kompetence umožní aplikovat získané znalosti a dovednosti zejména pohybových her při analytické a syntetické činnosti učitele a hodnocení her a hraní. Umožní učit a aktivně rozvíjet a variovat herní aplikace ve vzdělávacím a výchovném procesu. Zajistí určitou teoretickou kvalitu aplikovaných pohybových her a hraní ve vzdělávacím procesu s možností individuálních úprav.

Literatura

Černý, J. Fotbal je hra : (pokus o fenomenologii hry). Praha: Československý spisovatel, 1968. Mazal, F. Hry a hraní pohledem ŠVP. Olomouc: Hanex, 2007. ISBN 978-80-85783-77-3.Berne, E., & Nová, G. Jak si lidé hrají. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-7367-992-7.Herman, M. Najděte si svého Marťana. Olomouc: Nakladatelství Hanex, 2008. Dalibor Zdeněk. Pohybové hry. Praha: SPN, 1989. Mazal, F., & Horáková, R. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2000. ISBN 8085783290.Mazal, F.& Chlopková, J. Pohybové pohádky předškoláků. Olomouc: Nakladatelství Hanex, 1994.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce, 80%- úspěšný praktický minivýstup dle písemné přípravy

Garant

Mgr. Svatava Panská

Vyučující

Mgr. Svatava Panská