Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Skateboarding (KAS / SKAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / SKAT - Skateboarding, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s historií skateboardingu. Představení bezpečnostních návyků při výuce skateboardingu. Názorná ukázka využití skateboardových překážek. Nácvik a zdokonalování techniky jízdy a triků na skateboardu. Realizace závodu v disciplíně freestyle - street.

Získané způsobilosti

Student absolvováním předmětu: -získá základní přehled o historii skateboardingu,-orientuje se v základním skateboardovém názvosloví a vybavení,-dokáže popsat a předvést základní techniku jízdy na skateboardu, -dokáže používat bezpečnostní návyky při výuce skateboardingu, -ovládá základní metodické postupy při nácviku základní techniky jízdy na skateboardu.

Literatura

Doren, M., & Pramann, U. Fascinující Skateboarding: Příručka pro teorii a praxi. Praha: Svoboda, 1994. Kane, S. Skateboard: Průvodce základními technikami skateboardingu. Praha: Cesty, 1998. Karas, M., & Kučera, J. Skateboarding. Brno: Computer Press, 2004. Vorlíček, M. Skateboarding - kinematická analýza základního skoku. Olomouc, 2011. Fára, J., Nálepa, J., & Kotting, P. Windsurfing, Závěsné létání, Skateboarding. Praha: Olympia, 1983.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce,účast na závodu ve skateboardingu,zvládnutí zápočtových požadavků.

Garant

PaedDr. Soňa Formánková, Ph.D.doc. Mgr. Josef Mitáš, Ph.D.Mgr. Michal Vorlíček

Vyučující

PaedDr. Soňa Formánková, Ph.D.doc. Mgr. Josef Mitáš, Ph.D.Mgr. Michal Vorlíček