Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tance C1 (KAS / TANC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / TANC1 - Tance C1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané lidové tance Čech a Moravy. Základní druhy kontratanců. Sportovní tanec, vybrané tance standardní a latinskoamerické. Současné taneční trendy. Některé vybrané typické národní tance.

Získané způsobilosti

Student je obeznámen s technikou a základy různých druhů tanců. Student má základní teoretické znalosti a praktické dovednosti ve vybraných lidových tancích jednotlivých oblastí Čech a Moravy. Jednoduchá základní kroková schémata je schopen tvořivě kombinovat a aplikovat na lidovou hudbu. Student se seznámí se základními druhy kontratanců. Student zvládne vybrané tance z oblasti standardních a latinskoamerických tanců. Student se seznámí s vybranými tanci jiných národů a s některými aktuálními tanečními trendy. Student chápe tanec jako další prostředek rozvíjející tvořivost a uspokojující potřebu jednoty mezi intelektuální, emocionální a tělesnou sférou člověka.

Literatura

Martin, I. Do společnosti i na taneční parket. Praha: Ústřední kulturní dům železničářů, 1991. ISBN 80-85106-13-2.Drdácký, J. Lidové tance. Praha: Olympia, 1983. Odstrčil, P. Sportovní tanec: standardní tance, latinskoamerické tance. Praha: Grada, 2004. Krapková, H. Tance : lidové, kontratance, společenské tance. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1998. ISBN 80-7067-853-4.Balaš, R. Tance 20. století. Olomouc: Hanex, 2003. ISBN 80-85783-40-1.

Požadavky

Aktivní účast ve cvičeních. Praktická ukázka vybraných tanců.

Garant

Mgr. Jana Harvanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Harvanová, Ph.D.