Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika sportovních her (KAS / TDSH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / TDSH - Teorie a didaktika sportovních her, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika sportovních her vyplývající z analýzy příznivých i nepříznivých vlastností, odlišujících sportovní hry od ostatních sportovních o´dvětví. Individuální a týmový herní výkon a jeho diagnostika. Praktický didaktický proces jako systémový prvek školní tělesné výchovy a sportovního tréninku, který budeme označovat společným názvem tréninkový proces. Technologie tréninkového procesu. Řídící činnost učitele/trenéra.

Získané způsobilosti

Studenti absolvováním předmětu získává nové poznatky z oblasti teorie a didaktiky sportovních her, které jsou schopní aplikovat v edukačním prostředí tělesné výchovy, sportu a pohybové rekreace.

Literatura

Bukač, L. (2005). Intelekt, učení, dovednosti & koučování v ledním hokeji. Praha: Olympia. Dobrý, L., & Semiginovský, B. (1988). Sportovní hry: výkon a trénink. Praha: Olympia. Táborský et al. (2007). Základy teorie sportovních her. Praha: Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu. Buzek, M., & Procházka, L. (1999). Česká fotbalová škola: trénink a utkání mládeže od 6 do 12 let. Praha: Olympia. Tomajko, D., & Dobrý, L. (2002). Didaktické styly a metodicko-organizační formy jako základ vyučování pohybových her. Tělesná výchova a sport mládeže. 68(4), 26-33. Dobrý, L. (1988). Didaktika sportovních her. Praha: SPN. Psotta, R. (1999). Fotbal - základní program. Praha: NS Svoboda. Tůma, M., & Tkadlec, J. (2002). Házená: herní trénink, kondiční trénink, průpravná a herní cvičení. Praha: Grada. Dobrý, L., & Velenský, E. (1987). Košíková (teorie a didaktika). Praha: SPN. Velenský, M. (2008). Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. Praha: Karolinum. Tomajko, D., & Dobrý, L. (1999). Pojmoslovné a terminologické vádemékum. Těl. Vých. Mlád. 65(8), 11-15. Velenský, M. (1999). Street-ball: sportovní hra tříčlenných družstev na jeden koš. Praha: Olympia. Haník, Z., & Lehnert, M. (2004). Volejbal. [Praha]: Český volejbalový svaz. Adamus, M., & Tomajko, D. (1994). Vyučovací postup při nácviku basketbalu [DVD]. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a přednáškách, seminární práce, test znalostí, ústní zkouška.

Garant

Mgr. Pavel Háp, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Háp, Ph.D.