Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodní turistika C (KAS / VOTUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / VOTUC - Vodní turistika C, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní vodácké dovednosti na kanoi, raftu:- přímý záběr,- řízení, otáčení a zastavení lodi,- kontrola lodi v proudu,- vjezd do proudu, výjezd z proudu,- zdolávání přírodních, umělých překážek,- organizace plavby.Teoretické znalosti:- bezpečnost plavby při vodní turistice,- hodnocení obtížnosti vodních toků,- materiálové vybavení pro vodní turistiku.- morfologie vodních toků,- řeky v ČR vhodné pro vodní turistiku.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu vodní turistika:- ovládá pravidla bezpečného a účelného chování podle charakteru a stavu řeky, - umí vybrat pro vodní turistiku vhodnou výstroj a výzbroj, - umí správně ošetřovat a manipulovat s loděmi (nafukovací kanoe, raft),- je schopen předvést požadované pohybové dovednosti a uplatnit je při vodní turistice.

Literatura

Kohoutek, F. Československé řeky : kilometráž. Praha: Olympia, 1990. Bílý, M., Kračmar, B., & Novotný, P. (2001). Kanoistika: technika jízdy, rafting, extrémní terény. Praha: Grada. Jančar, V., & Novák, I. Kilometráž českých a moravských řek: vodácký průvodce. Zlín: SHOCart, 1998. ISBN 807224065.Novák, I. Vodácký průvodce Otava. Praha: ShoCart, 1996. Novák, I. Vodácký průvodce Vltava. Praha: ShoCart, 1996. ISBN 80-85781-60-3.Mc Manners, H. Vodní sporty : průvodce pro mladé vodáky. Praha: Ikar, 1997. ISBN 80-7202-175-3.Štemprok, K. et al. Vodní turistika. 2. vyd. Praha: Olympia, 1983. Bílý, M., Kračmar, B., & Novotný, P. (1998). Základy kanoistiky. Praha: Karolinum. Doležal, T. (1991). Základy kanoistiky a vodní turistiky. Praha: Karolinum.

Požadavky

- Aktivní účast na kurzu v plném rozsahu. - Absolvování zápočtové etapy. - Písemný test z teorie.

Garant

Mgr. Taťána Bank Navrátíková

Vyučující

Mgr. Taťána Bank NavrátíkováMgr. Rudolf RozsypalMgr. Jiří ŠtěpánMgr. Radim Weisser