Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika APA: osoby se zrak. postižením (KAT / APAZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / APAZP - Didaktika APA: osoby se zrak. postižením, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktika ATV pro ZP2. Tělesná výchova3. Sport4. Tělocvičná rekreace5. Specializované pomůcky pro TV a sport u ZP6. Specifika motorického učení u ZP7. Zásady bezpečnosti při práci se ZP

Získané způsobilosti

Student je schopen komplexní diagnostiky v oblasti APA jinak zrakově disponovaných osob. Na základě získaných dovedností zkušeností a teoretických vědomostí je schopen plánovat, vést a řídit vyučovací (tréninkovou) jednotku s osobami jinak zrakově disponovanými jak ve speciální škole tak i v integrované výuce.

Literatura

Sherrill, C. Adapted physical activity, recreation, and sport. 6th ed. Boston: McGraw-Hill, 2004. ISBN 0-697-29513-3.Blash, B. a kol. Foundation of orientation and mobility. New York: AFB Press, 1997. Vachulová, J. et al. Hry pro těžce zrakově postižené děti. Praha: Novinář, 1987. Hošek, V., Rychecký, A. Motorické učení. Praha: SPN, 1975. Litvak, A. G. Nástin psychologie nevidomých a slabozrakých. Praha: SPN, 1979. Řehák, S. Oční lékařství. 2. přeprac. vyd. Praha: Avicenum, 1989. Jesenský, J. Prolegomena systému tyflorehabilitace a metodiky tyflorehabilitačních výcviků. Praha : Univerzita Jana Amose Komenského, 2007. ISBN 978-80-86723-49-5.Bláha, L., Pyšný, L. Provozování pohybových aktivit zrakově handicapovanou populací. Ústí nad Labem: Univerzita J. E. Purkyně, 2000. ISBN 80-7044-323-5.

Požadavky

Aktivní účast ve výuceVypracování seminární práce

Garant

PaedDr. Zbyněk Janečka, Ph.D.