Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní pohybové programy (KAT / APP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / APP - Alternativní pohybové programy, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Metodika Veroniky Sherborn.2) Psychomotorické hry.3) Halliwickova metoda plavání.4) Bioenergetika.5) Feldernkraisova metoda.6) Krátké alternativní programy pro APA.7) Psychoterapeutické relaxační techniky - adaptace

Získané způsobilosti

- získané informace o alternativních pohybových programech umí využít v praxi, a to na základě jejich pochopení, propojení a systematizace;- samostatně využívá zásad alternativních programů, získané výsledky je schopen porovnat, kriticky posuzuje a vyvozuje z nich závěry pro využití (studium, práci) v budoucnosti;- je schopen rozpoznat a posoudit vhodnost alternativních programů (techniky či metodiky) pro konkrétní osobu s postižením a- využívá získané znalosti a zkušenosti při práci s osobami s postižením.

Literatura

Lowen, A. Bioenergetika. Praha: Portál, 2002. Wildman, F. Feldenkrais a jeho metoda: cvičení pro každý den. Praha: Pragma, 1995. Feldenkrais, M. Feldenkraisova metoda: Pohybem k sebeuvědomění. Praha: Pragma, 1996. Rywerant, Y. Feldenkraisova metoda: systém funkční integrace. Praha: Pragma, 2008. Masters, R. & Houston, J. Naslouchejte svému tělu. Praha: Pragma, 1994. Kelder, P. Pět Tibeťanů. Praha: Pragma, 1997. Trapková, L. & Chvála, V. Rodina jako sociální děloha. Praha: Portál, 2004. Moreno, J.J. Rozeznít svou vnitřní hudbu. Praha: Portál, 2005. Smith, E. Tělo v psychoterapii. Praha: Portál, 2007. Dvořáková, H. & Michalová, Z. Využití psychomotoriky ve škole. Praha: Nakladatelství UK, 2004.

Požadavky

80% účast ve výuce, praktická prezentace v praxi.

Garant

Mgr. Svatava Panská

Vyučující

Mgr. Svatava PanskáMgr. Julie Wittmannová, Ph.D.