Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost a hygiena práce (KAT / BAHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / BAHP - Bezpečnost a hygiena práce, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Detailněji jsou rozebírány zejména následující témata:- základní předpisy ČR pro oblast BOZP,- všeobecné požadavky bezpečnosti práce,- pravidla první pomoci při úrazu,- základy požární ochrany,- bezpečnost práce při práci na strojích,- bezpečnostní předpisy v oblasti elektrotechniky,- revize a kontrola elektrických spotřebičů.

Získané způsobilosti

Základní orientace v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na základě předchozího studia na SŠ případně absolvovaná školení z dané problematiky.

Literatura

Honys, V. Bezpečná elektrotechnika. Praha : IN-EL, 1998. ISBN 80-86230-00-7.www.aspi.cz)Otáhal, A. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Ostrava : VŠB-TU, 1996. ŠENK, Z. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci prakticky a přehledně podle normy ČSN OHSAS 18001:2008. Olomouc : ANAG, 2008. Dandová, E. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci v otázkách a odpovědích. Praha: ASPI, 2008. ISBN 978-80-7357-374-4.PAČAIOVÁ, H., SINAY, J., & GLATZ, J. Bezpečnosť a riziká technických systémov. Košice : Technická univerzita v Košiciach, 2009. Serafín, Č. Bezpečnost práce (studijní opora). Olomouc : UP, 2009. Vojta, Z. Osobní ochranné pracovní prostředky (použití v praxi). Ostrava : Montanex, 1997. JABŮRKOVÁ, V., & VLČKOVÁ, V. Pedagogický pracovník mezi paragrafy. Olomouc: HANEX, 2005. Bydžovský, J. První pomoc. Praha : Grada, 2006. Lochmanová, L., & Mazal, F. Učitel TV mezi paragrafy. Olomouc: Hanex, 1998. Brabec, V. et al. Úvod do bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Praha: Výzkumný ústav bezpečnosti práce, 2003. Cipra, M., Kříž, M., & Kůla, V. Úvod do elektrotechniky. Praha : ČVUT, 1999. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/

Požadavky

Samostudium na základě vybraných kapitol studijní opory: SERAFÍN, Č. Bezpečnost práce (studijní opora). Olomouc: UP, 2008.Vypracování semestrální práce na zvolené téma z oblasti BOZP s akcentací odborné praxe a nebo závěrečný test

Garant

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr.