Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Boccia (KAT / BCIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / BCIA - Boccia, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Student má být seznámen s pravidly hry v závodním pojetí, zvládnout funkci pomocného rozhodčího. Student má získat dostatek praktických zkušeností, námětů k organizaci vyučovacích či tréninkových jednotek boccii.2. Student si má prakticky a teoreticky osvojit další pohybové aktivity s podobnou pohybovou tematikou jako boccia - cílící sporty.3. Student má být poučen o vlivech závodního provozování sportu na motorický systém sportovců s dětskou mozkovou obrnou (DMO) a orientačně seznámen s dalšími závodními a rekreačními sporty pro osoby s DMO.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled o pravidlech hry. Získá zásobník průpravných a variačních cvičení, která bude umět vytvářet, používat a dále je modifikovat dle potřeb klienta.

Literatura

Manuál CP- ISRA. Příručka pravidel klasifikace a sportovních disciplín.pravidla 7. vydání, pro rok 1997-2001. Spastic Handicap, 2001. Mladé sporty. Informační brožura České asociace. Oficiální pravidla a předpisy pro závodní Bocce. Mezinárodní asociace Bocce, New York, USA, 1992. Joaquim Viegas. Seminář hry boccia. Nepublikované materiály ze semináře CP-ISRA. Praha, 1998. Sylabus Boccia-vytvořen z dostupných zdrojů vyučujících.

Požadavky

" aktivní účast na cvičení, 80% docházka" aktivní vedení tréninkové jednotky ve sportovním kroužku Boccia pro sportovce s DMO" písemná příprava na výše zmíněnou tréninkovou jednotku

Garant

Mgr. Hana Bednářová