Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Civilní nouzová připravenost (KAT / CNP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / CNP - Civilní nouzová připravenost, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy (nežádoucí událost, mimořádná událost, hrozba, chráněné aktivum, riziko, krize). Bezpečnost a ochrana obyvatel. Integrovaný záchranný systém ČR. Krizová připravenost. Hospodářská opatření pro krizové stavy. Funkce veřejné správy a zákonná ustanovení. Základy analýzy a ekonomiky rizika. Základy přežití v horském terénu v zimních podmínkách.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu ovládá a umí objasnit problematiku krizového řízení a jednotlivých krizových stavů. Umí se orientovat v problematice hospodářských opatření pro krizové stavy a na základě získaných znalostí je schopen aplikovat postupy a opatření v rámci nouzového přežití v horském terénu v zimních podmínkách.

Literatura

Roudný, R. (2004). Krizový management I.: ochrana obyvatelstva, mimořádné události. Pardubice: Univerzita Pardubice. Roudný, R. (2006). Krizový management III.: teorie a praxe rizika. Pardubice: Univerzita Pardubice. Roudný, R., & Linhart, P. (2009). Ochrana obyvatelstva a terorismus: distanční opora. Pardubice: Univerzita Pardubice.

Požadavky

Účast na přednáškách a seminářích. Zpracovat a obhájit seminární práci k problematice civilní nouzové připravenosti. Úspěšně absolvovat písemný zápočtový test.

Garant

Ing. Zdeněk Melichařík