Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomatický a společenský styk (KAT / DASS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / DASS - Diplomatický a společenský styk, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- člověk a společnost, komunikace, úloha společenského styku- smysl diplomacie a její vývoj- diplomatický protokol a jeho význam- formální a neformální vztahy a styky- společenské chování- kultura a kontakty- chování v zaměstnání- návštěvy- stolování- společenské akce- kultura odívání- volný čas

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu umí popsat vhodné chování ve vybraných společenských a kumunikačních situacích a také takto jednat.

Literatura

Uthmann, J. (1998). Diplomaté. Brno: Books. Feltham, R. G. (2003). Příručka diplomata. Praha: Sociologické nakladatelství. Novák, T., & Capponi, V. (2014). Sám sobě psychologem. Praha: Grada. Naumann, F. (2005). Umění diplomatického jednání. Praha: Portál. Smejkal, V., & Bachrachová, H. (2007). Velký lexikon společenského chování. Praha: Grada.

Požadavky

- odevzdání písemné práce na zadané téma- aktivní účast ve výuce

Garant

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.