Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 2 (KAT / DT21K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / DT21K - Didaktika tělesné výchovy 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Učitel, jeho osobnost a činnosti v tělesné výchově.Vyučovací a výchovné zásady a jejich aplikace v TVVyučovací metody:Didaktické postupyDidaktické stylyEvaluace učitele, školy.Žák ve výchovně vzdělávacím procesu tělesné výchovy, klasifikace a hodnocení žáka,sociální učení v procesu TV na 1. stupni školEvaluace učitele, školy.Možnosti a cíle mimoškolních tělovýchovných činností dětí mladšího školního věku.

Získané způsobilosti

Student je informován o předpokladech pro práci učitele TV, získá teoretické základy z oblasti didaktických metod, dalších didaktických forem, zásad, stylů a postupů a náměty pro jejich využití v TV na primárním stupni škol. Získá znalosti o možnostech evaluace v TV.

Literatura

Fialová, L., & Rychtecký, A. Didaktika školní tělesné výchovy. 2. vyd. Praha: Karolinum, 2002. ISBN 8071846597.Dvořáková, H. Školáci v pohybu, tělesná výchova v praxi. Praha, 2012. ISBN 978-80-247-3733-1.Miklánková, L. TV na 1.stupni škol. Olomouc: UP, 2006. Podlahová, L. První kroky učitele. Praha: Triton, 2004. ISBN 8072544748.

Požadavky

aktivní účast ve výucesprávné vypracování ukázkové přípravy na v. j. tělesné výchovydiagnostika vlastí vyučovací jednotky TV dle zadáníúspěšné absolvování ústní zkoušky

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.